Haluaisitko kirjoittaa Idäntutkimukseen?

Ensi vuonna Idäntutkimus -lehdessä on tiedossa jälleen kiinnostavia teemoja eri aihealueilta sekä niin sanottu vapaan teeman numero. Olet tervetullut ehdottamaan kirjoitusta seuraavista aiheista:
1/2019 Tapahtumat, deadline 1.11.2018
2/2019 Vapaa teema, deadline 1.2.2019
3/2019 Turvallisuus, deadline 15.4.2019
4/2019 Lapset, deadline 15.8.2019

1/2019 Tapahtumat, deadline 1.11.2018 – Urheilun ja kulttuurin megatapahtumat, kuten olympialaiset ja expot, ovat siirtyneet 2000-luvulla Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta globaaliin etelään ja kehittyviin maihin. Megatapahtumia on viime vuosina nähty usein myös Venäjällä, itäisessä Keski-Euroopassa ja Keski-Aasiassa. Puola ja Ukraina järjestivät jalkapallon EM-kisat vuonna 2012, Valko-Venäjä isännöi jääkiekon MM-kisoja 2014, Expo järjestettiin viimeksi Astanassa Kazakstanissa ja Venäjän listalle vuoden 2009 euroviisujen, 2013 universiadien ja Sotshin 2014 talviolympialaisten rinnalle lisättiin tänä kesänä jalkapallon MM-kilpailut. Tapahtumat-teemanumerossa kysytään muun muassa: Kuinka urheilun megatapahtumia rakennetaan ja hyödynnetään? Kenen ehdoilla ja ketkä niitä rakentavat? Miten perinteinen ja sosiaalinen media osallistuvat tapahtumien tuottamiseen? Tapahtumat -teemanumeroon voi tarjota artikkeleita, esseitä, kolumneja ja muita Idäntutkimukseen sopivia kirjoituksia näistä teemoista. Lähetä juttuehdotuksesi 1.11. mennessä teemanumeron vierailevalle toimittajalle Pia Koivuselle pia.koivunen [at] utu.fi tai päätoimittaja Katja Lehtisaarelle.
2/2019 Vapaa teema, deadline 1.2.2019 – Vapaan teeman numeroon voi tarjota kirjoituksia Idäntutkimuksen maantieteellisesti kattamaan alueeseen liittyen eri tutkimusaloilta.
3/2019 Turvallisuus, deadline 15.4.2019 – Venäjä ja turvallisuus ovat puhuttaneet Suomea aina. Turvallisuus muodostuu kansainvälisen poliittisen kehityksen, konfliktien tai yhteistyön ohella monista yhteiskunnallisista tekijöistä, kuten eriarvoisuudesta ja arjen turvallisuuden kokemuksista. Tässä numerossa tarkastelemme Venäjään, Eurooppaan ja naapuruuteen liittyviä turvallisuuden osatekijöitä ja merkityksiä. Tavoitteena on nostaa esiin erilaisia toimijoita, toimijuuksia, tasoja ja näkökulmia, jotka ilmentävät turvallisuuden monikerroksisuutta ja ylirajaisuutta. Lähetä juttuehdotuksesi teemanumeron vierailevalle toimittajalle Joni Virkkuselle joni.virkkunen [at] uef.fi tai päätoimittaja Katja Lehtisaarelle.
4/2019 Lapset, deadline 15.8.2019 – Lähetä juttuehdotuksesi numeroa toimittavalle Meri Kulmalalle [at] helsinki.fi tai päätoimittaja Katja Lehtisaarelle.
Tervetuloa tarjoamaan juttuideoita! Julkaisemme muun muassa tieteellisiä artikkeleita, esseitä, kolumneja, kirja-arvioita, seminaariraportteja ja keskustelunavauksia.
Lähetä ehdotuksesi julkaistavaksi tarjottavasta artikkelista tai muista materiaaleista päätoimittaja Katja Lehtisaarelle, katja.lehtisaari [at] helsinki.fi tai ota yhteyttä muihin toimituskunnan jäseniin.
Lehden uusi internet-sivu: https://journal.fi/idantutkimus. Olemme myös mukana Aleksanteri-konferenssissa, tule tutustumaan lehteen konferenssin kirjanäyttelyssä!
Ystävällisin terveisin
Katja Lehtisaari
Päätoimittaja, Idäntutkimus
Mainokset