Idäntutkimus-lehden 2019 ensimmäiset teemat ovat ”tapahtumat” ja ”vapaa teema”

Idäntutkimus-lehden vuoden 2019 ensimmäisten numeroiden teemat on nyt valittu. Ne ovat: ”tapahtumat” (dl 1.11.2018) ja ”vapaa teema” (dl 1.2.2019).  Tervetuloa tarjoamaan juttuja ja juttuideoita!

1/2019 Tapahtumat, deadline 1.11.2018
Urheilun ja kulttuurin megatapahtumat, kuten olympialaiset ja expot, ovat siirtyneet 2000-luvulla Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta globaaliin etelään ja kehittyviin maihin. Megatapahtumia on viime vuosina nähty usein myös Venäjällä, itäisessä Keski-Euroopassa ja Keski-Aasiassa. Puola ja Ukraina järjestivät jalkapallon EM-kisat vuonna 2012, Valko-Venäjä isännöi jääkiekon MM-kisoja 2014, Expo järjestettiin viimeksi Astanassa Kazakstanissa ja Venäjän listalle vuoden 2009 euroviisujen, 2013 universiadien ja Sotshin 2014 talviolympialaisten rinnalle lisättiin tänä kesänä jalkapallon MM-kilpailut. Tapahtumat-teemanumerossa kysytään muun muassa: Kuinka urheilun megatapahtumia rakennetaan ja hyödynnetään? Kenen ehdoilla ja ketkä niitä rakentavat? Miten perinteinen ja sosiaalinen media osallistuvat tapahtumien tuottamiseen? Tapahtumat -teemanumeroon voi tarjota artikkeleita, esseitä, kolumneja ja muita Idäntutkimukseen sopivia kirjoituksia näistä teemoista. Lähetä juttuehdotuksesi 1.11. mennessä teemanumeron vierailevalle toimittajalle Pia Koivuselle pia.koivunen [at] utu.fi tai päätoimittaja Katja Lehtisaarelle.

2/2019 Vapaa teema, deadline 1.2.2019
Vapaan teeman numeroon voi tarjota kirjoituksia Idäntutkimuksen maantieteellisesti kattamaan alueeseen liittyen eri tutkimusaloilta.

Tervetuloa tarjoamaan juttuideoita! Julkaisemme muun muassa tieteellisiä artikkeleita, esseitä, kolumneja, kirja-arvioita, seminaariraportteja ja keskustelunavauksia.

Lähetä ehdotuksesi julkaistavaksi tarjottavasta artikkelista tai muista materiaaleista päätoimittaja Katja Lehtisaarelle, katja.lehtisaari [at] helsinki.fi tai ota yhteyttä muihin toimituskunnan jäseniin.

Mainokset